3 лютого 2012
Тексти

Музейний заколот-2. Чому і як треба реформувати музеї

Значну частину працівників музеїв складають дами бальзаківського віку. Саме завдяки їм музеї ще живуть. Але ці ж кадри мають ряд недоліків. Головне - їх ніхто не вчив працювати в конкурентному середовищі. Вони продовжують жити стереотипом, що відвідати музей - обов'язок кожного. (рос)

Олекса Тихий. Справжній донецький українець

"Я – для того, щоб мої земляки-донбасівці давали не лише вугілля, сталь, машини, пшеницю... Для того, щоб моя Донеччина давала не тільки уболівальників футболу, учених-безбатченків, російськомовних інженерів, агрономів, лікарів, учителів, а й українських спеціалістів-патріотів, українських поетів та письменників, композиторів та акторів".
Коротко

Вкрадені гармати часів Кримської війни знайшлися на базі Януковича

Дві старовинні гармати часів Кримської війни 1854-1856 років, які були вкрадені з причалу в Артилерійській бухті Севастополя, знайшлися на території бази відпочинку "Мис Айя", котра приватизована сім’єю Віктора Януковича.

НІМЕЧЧИНІ ДОЗВОЛИЛИ НЕ ПЛАТИТИ ЗА ЗЛОЧИНИ НАЦИСТІВ

Міжнародний суд ООН в Гаазі позбавив Німеччину від необхідності платити компенсації родичам убитих нацистами людей.

В Моршині курортників фотографували у формі УПА

2 лютого 2012 року в місті Моршин Спілка Української Молоді в Україні провела акцію "Гайда в УПА!", під час якої мешканці та гості міста мали можливість сфотографуватися в одностроях Української Повстанської Армії.

Анонс: вечір пам'яті Анатолія Лупиноса

У Києві відбудеться вечір пам’яті поета-політв’язня і одного з засновників УНА-УНСО Анатолія Лупиноса.

У Луцьку знову легалізували радянську символіку

Волинський окружний адмінсуд 31 січня визнав незаконним та скасував рішення Луцької міської ради про заборону радянської символіки під час масових заходів у місті.