3 березня 2014
Тексти

1994: так починаються війни. Перша чеченська. ВІДЕО

11 грудня 1994 року президент РФ Борис Єльцин підписав указ "Про заходи з забезпечення законності, правопорядку і громадської безпеки на території Чеченської республіки".

Як Україна відбудовувала Крим після війни і депортації

Жодного "подарунка Хрущова" не було. У 1954 році на прохання Кремля Україна взялася рятувати зруйнований війною і украй занедбаний Російською РФСР Крим - із розваленою економікою і депортованим населенням.
Колонки

Ярина Ясиневич: Амнезія, яка може вбити

Навіщо СБУ, прокуратурі, МВС, Службі зовнішньої розвідки архіви радянської карально-репресивної системи? Слід вилучити їх з-під анекдотичного прикриття "державною таємницею", і, як пустили журналістів до документів Межигір’я, пустити в архіви КГБ істориків.
Коротко

МУЗЕЙНИКИ: СТАРОДРУКИ З МІЖГІР'Я - НЕ З ДЕРЖАВНИХ КОЛЕКЦІЙ

Працівники Національного музею книги і друкарства стверджують, що журналісти Громадського ТБ помиляються, коли кажуть про музейне походження знайдених у маєтку екс-президента Януковича старовинних книжкових видань.

У Сибіру на пам'ятнику Леніну написали "Слава Україні!". ФОТО

У правобережній частині російського міста Красноярськ [найбільше місто Східного Сибіру] пам'ятник Леніну залили червоною фарбою, написавши на постаменті: "Слава Україні!"