3 липня 2013
Тексти

1993: Кравчук здійснює перший мобільний дзвінок в Україні. ВІДЕО

1 липня 1993 року відбувся перший в історії України дзвінок по мобільному телефону. Леонід Кравчук поспілкувався з послом України в Німеччині Іваном Пісковим.

Невизнаний пророк. Лемкін зі Львова поставив геноцид поза законом

Більшість його родини загинула під час Голокосту на "кривавих землях" на Сході Європи. Його цілеспрямованість та розум допомогли прийняти Конвенцію ООН про запобігання геноциду у 1948 р.
Коротко

У Дессау створять музей Баухауза

Уряд федеральної землі Саксонія-Ангальт (Німеччина) виділить 12,5 мільйона євро на будівництво в міському парку Дессау музею Баухауза (Bauhaus-Museum). Така ж сума повинна надійти з федерального бюджету та інших джерел.

У Черкасах з університету звільняють відомого археолога

Археолога Михайла Сиволапа звільняють з Черкаського національного університету ім. Хмельницького. Зараз він перебуває у відпустці, однак заява на звільнення вже написана.

Архітектори Тейт Модерн побудують музей у Гонконгу. ФОТО

Швейцарське архітектурне бюро Herzog & de Meuron виграло конкурс на проект будівлі музею модернізму і сучасного мистецтва в Гонконзі під назвою M +.

У музеях Донецька - Ніч індустріальної культури

Донецький обласний краєзнавчий музей відкриє свої двері yночі - щоб змінити уявлення про музейному просторі.

Музей Рєпіна хочуть розширити і "оселити" там молодих художників

Площу експозиції Художньо-меморіального музею Іллі Рєпіна в Чугуєві Харківської області планується збільшити - зокрема, це можна зробити за рахунок цокольних приміщень.