4 лютого 2011
Тексти

Гайдамаки з Донбасу. Як "донецькі" придушили повстання на "Арсеналі"

У війську УНР 1917-1920 років однією з найкращих частин вважали створений Симоном Петлюрою 3-й Гайдамацький полк, значну частину особового складу якого становили донецькі шахтарі.

Чи варто "ворошилити" минуле?

4 лютого 2011 виповнюється 130 років з дня народження нашого знаменитого земляка Климента Єфремовича Ворошилова, що пройшов шлях від хлопчини-робітника з заводу Гартмана до голови Президії Верховної Ради СРСР (формально, за радянською Конституцією - це пост глави держави, аналогічний сучасному президенту) (рос.)

Сатанів - маленький Кам'янець-Подільський. І навіть більше

В Україні достобіса населених пунктів із оригінальними назвами. Але містечко Сатанів, що на самому заході Хмельницької області, має чи не найколоритніший топонім. Це ж треба було таке придумати - назвати своє поселення на честь головного ворога людського!
Коротко

Імена більшовицьких героїв і далі прикрашатимуть вулиці "першої столиці"

Харківська міська топонімічна комісія відмовилася перейменовувати об'єкти, названі на честь революціонера, військового діяча часів громадянської війни Григорія Котовського та голови Президії Верховної Ради СРСР, слухняного поплічника Сталіна Михайла Калініна.

Харківська влада поверне на місце дошку кардиналу Сліпому

Міська топонімічна комісія Харкова вирішила повернути на будівлю ДАІ Ленінського району меморіальну дошку на честь патріарха Української греко-католицької церкви Йосипа Сліпого. У радянські роки в цій будівлі знаходилася пересильна тюрма, де кілька місяців просидів майбутній предстоятель УГКЦ.

Цхінвальський режим фальсифікує історію війни проти Грузії

Блогер з Санкт-Петербурга eyra-0501 у своєму живому журналі надрукував свідчення фальсифікації нещодавньої війни Росії проти Грузії 2008 року.

Коморовський подарував Януковичу двох гуцуликів - "символ спільного минулого"

Сьогодні в Варшавському парку Лазєнки президент Польщі Броніслав Коморовський подарував своєму українському колезі Віктору Януковичу двох коней гуцульської породи.

Тіло Леніна намагалися продати за $5 мільйонів

Невідомі зловмисники спробували укласти угоду в інтернеті щодо викрадення та продажу тіла Володимира Леніна.