5 червня 2013
Коротко

У Білорусі з'явився сайт про "благословенні 90-ті". ФОТО

В інтернеті з'явився мультимедійний історичний проект, присвячений 1990-м рокам у Білорусі. Автори сайт вважають ці роки цікавим та енергійним періодом у житті країни, про який зараз забули або знають мало.

Національний музей історії Азербайджану поповнив колекцією

Колекція медалей Росії "В пам'ять 200-річчя перемоги у Вітчизняній війні 1812 року" п'ятого червня було передано Національному музею історії Азербайджану.

На вихідних Львів запрошує до пересувного музею Іоана Павла II

8 червня, в день приїзду до Львова глави Папської ради християнського єднання, кардинала Курта Коха, в місті пройде безпрецедентна акція "Ніч храмів".

В УСІХ ПРОЕКТАХ ПОЛЬСЬКИХ УХВАЛ ЩОДО ВОЛИНІ Є СЛОВО "ГЕНОЦИД"

Польський парламент завершує розгляд проектів резолюцій до 70-річчя Волинської трагедії. В усіх є слово "геноцид" або "з ознаками геноциду".

Сталін залишається "почесним депутатом" Донецької міськради

Донецька міськрада "трепетно" ставиться до того, що керівник СРСР у 1922-1953 роках Йосип Сталін залишається її почесним депутатом.

Ностальгія за СРСР зменшується - соціологи

44% громадян України не шкодують про розпад Радянського Союзу в 1991 році, в той же час 41% - шкодують. Але два роки тому шкодували більше. Разом із кількістю старих людей зменшується і кількість прихильників СРСР. Чверть прихильників "Батьківщини" теж шкодує за Союзом.

Музей пропонує фінам прийняти у себе виставку картин Приймаченко

Національний музей українського народного декоративного мистецтва запропонував компанії Marimekko, яку звинуватили у плагіаті однієї з картин Марії Приймаченко, організувати у Фінляндії виставку картин української художниці.