5 липня 2011
Тексти

Українці, які створили імперію - 3. Кочубей: реформатор без реформ

Правнук генерального судді Василя Кочубея, який втратив голову через донос на Мазепу, Віктор - найбільший європеєць серед сучасників. Масон і ліберал, він разом з Олександром І задумує змінити Російську імперію.
Коротко

Поляки обурені, що львівських професорів не назвали поляками

Напис на пам'ятнику убитим нацистами львівським професорам не схвалила польська сторона - через те, що там не було прикметника "поляки".

Україна на державному рівні вшанує пам'ять жертв Бабиного Яру

Постанову про вшанування жертв Бабиного Яру у вівторок підтримали 304 народних депутата.

Археологи проти будь-якого будівництва біля Десятинної

Відбудовувавати Десятинну церкву не можна не лише через те, що це суперечить міжнародному і українському законодавству, але й тому що на Старокиївській горі неможливе жодне будівництво.

Ющенка покликали в суд щодо визнання УПА борцями за незалежність

Окружний адміністративний суд м. Києва ухвалив рішення про залучення Віктора Ющенка в якості третьої особи на стороні відповідача у справі скасування указу, яким воїнів Організації українських націоналістів (ОУН) і Української повстанської армії (УПА) було визнано учасниками боротьби за незалежність України.

Пам'ятник радянським воїнам в Херсоні незабаром повернеться

Пам'ятна стела на честь подвигу радянських воїнів у Херсоні, раніше розташована на площі імені Героїв Сталінграду, перенесена в безпечне місце, щоб уникнути можливого пошкодження під час будівельних робіт у районі цієї ділянки.

Голова Львівської облради хоче демонтувати пам'ятник жертвам УПА

Голова Львівської обласної ради, член ВО "Свобода" Олег Панькевич виступає за демонтаж пам'ятника жертвам Української Повстанської армії у польському місті Вроцлав.

Помер старший син останнього імператора Австро-Угорщини

4 липня у віці 98 років помер найстарший син останнього правлячого імператора Австро-Угорщинини Карла фон Габсбурга - Отто фон Габсбург.

В Індії знайшли скарб вартістю 20 млрд доларів

В Індії знайшли унікальний скарб вартістю більше 1 трильйона рупій (близько 20 мільярдів доларів).