5 вересня 2013
Колонки

Богдан Червак: Польща має вибачитися за геноцид

Усі знають страшну історію чеського села Лідіце, але чому майже ніхто не говорить про трагедію лемківського села Завадка Морохівська? А різниця між ними в одному: мешканців першого спалили німці; другого – поляки.
Коротко

В інтернет вивісили коди і шифри ОУН 1940-50-х років. ФОТО

Електронний архів українського визвольного руху Avr.org.ua підготував колекцію раніше таємних документів про схеми застосування конспірації, кодів та шифрів українського націоналістичного підпілля у період 1940-1950-х років.

Археологи почали досліджувати територію довкола Софії Київської

На території Національного заповідника "Софія Київська" розпочалися розвідкові археологічні дослідження з метою визначити напрямки та масштаби розкопок на цій садибі на наступні роки.

У Краматорську відкрився "Музей обіцянок Януковича"

На Донеччині, в місті Краматорськ, відкрилася пересувна виставка під назвою "Музей обіцянок Януковича".

У Грузії поставили ще одного Сталіна. І одразу ж облили фарбою. ФОТО

Прем'єр-міністр Грузії Бідзіна Іванішвілі пообіцяв, що влада розберуться з ситуацією, пов'язаною з установкою пам'ятника керівникові СРСР у 1924-1954 рр. Йосипу Сталіну (Джугашвілі) в місті Телаві.

Будинок Діккенса перетворять на музей

Будинок англійського письменника Чарльза Діккенса в графстві Кент, в якому він жив ​​протягом останніх 13 років життя, перетворять на музей.

Нардеп із "Батьківщини" хоче карати за заперечення Голокосту

У Верховній Раді зареєстровано законопроект № 3165, який пропонує карати позбавленням волі на строк до п'яти років за заперечення факту Голокосту.