4 вересня 2013
Колонки

Володимир Чистилін: Про Юрія Шевельова. Спеціально для Добкіна

Якщо пересічні люди у світі знають Україну через братів Кличко чи Андрія Шевченка, то серед інтелектуальної еліти наша країна асоціюється саме з постаттю Шевельова. Того самого, якого чиновник Добкін через нестачу освіти назвав "фашистом".
Коротко

Місце розстрілу Чаушеску перетворять на Музей комунізму

Влада румунського повіту Димбовіца ухвалила рішення про створення єдиного в країні Музею комунізму. Він буде розташований в будівлі, поряд з якою у грудні 1989 року за вироком військового трибуналу був розстріляний колишній керівник соціалістичної Румунії Ніколае Чаушеску і його дружина Єлена.

У Криму нацистських посіпак із Росії представили як татар. ФОТО

У книзі кримського історика Андрія Мальгіна "Партизанський рух Криму і "татарське питання" міститься груба помилка. Вчений представив російських козаків, які перейшли на бік окупантів, кримськотатарськими добровольцями.

У Харкові попри перешкоди відкрили дошку Юрію Шевельову. ФОТО

В Харкові на два дні раніше запланованого відкрили меморіальну дошку мовознавцю-славісту, історику літератури і громадському діячеві Юрію Шевельову (Шереху).

Слідом до Музеєм влади поліція закрила і петербурзький Музей еротики

Поліція закрила і опечатала приміщення музею еротики "Точка G" в Петербурзі. Свої дії поліцейські пояснили тим, що "громадянами, які перебувають у приміщенні музею, не були представлені будь-які правовстановлюючі документи".