5 жовтня 2011
Тексти

Генрик Литвин: "У 1990-му про членство в НАТО думали як про футуризм"

Посол Польщі в Україні Генрик Литвин: "Наші криваві землі пережили те, що Захід не пережив. Польща у Європейському Союзі може наголошувати на чутливості цього минулого".
Коротко

Тадж-Махал впаде через п'ять років - індійські вчені

Мавзолей Тадж-Махал, одне з чудес світу, збудований на згадку коханої дружини імператором Великих Моголів Шах-Джаханом, впаде через п'ять років, заявили індійські вчені.

РАДА ВІДМОВИЛАСЯ ДОРУЧИТИ АЗАРОВУ ЗАХИСТИТИ ДЕСЯТИННУ

Верховна Рада відмовилася доручити Кабінету Міністрів вжити невідкладних заходів з охорони, належного утримання й використання культурного об'єкта національного значення "Місто Володимира - дитинець древнього Києва з фундаментами Десятинної церкви".

Суд визнав, що Володимир отримав Героя України законно

Вищий адміністративний суд України підтвердив законність указу президента про присвоєння голові УПЦ (МП) Володимиру звання Героя України.

У Києві відбувся найбільший за всю історію України з'їзд євреїв

У вівторок, 4 жовтня, в Києві пройшов VI-ий з'їзд Об'єднаної єврейської громади України (ОЄГУ).

В 1940-их між Україною і Польщею тривала неоголошена війна - історик

Видавничий дім "Києво-Могилянська академія" та Центр досліджень визвольного руху представили в НаУКМА нові книги історика Володимира В'ятровича.

Лекція про політичне життя у сталінському Києві (1945-1953)

Сьогодні у Києві відбудеться чергова лекція в рамках проекту "Публічні лекції "Політ.ua", присвячена політичному життю у повоєнному Києві.

У Сколе відзначать 69-у річницю УПА. Буде реконструкція

Товариство пошуку жертв війни "Пам'ять" запрошує жителів м. Сколе та гостей міста прийняти участь у заходах з нагоди 69-ої річниці створення Української Повстанської Армії, що відбудуться 9 жовтня у м. Сколе.

Анонс: "Міфи про УПА" з онлайн-трансляцією

Історик із музею "Тюрма на Лонцького" прочитає у Львівському університеті лекцію "Міфи про український визвольний рух ХХ століття".