6 травня 2011
Тексти

"Я смущенъ былъ въ Кіевѣ извѣстіемь, что Межигорье будетъ продаваться..."

"...Неужели и въ самомъ дѣлѣ Межигорье нынь достанется не въ распоряженіе Печерской лаври, а въ собственность какого-нибудь торгаша?" Текст 1865 року.
Колонки

Олеся Ісаюк: Бий своїх... Немирні думки на тему примирення

Уся ця так звана "війна українців з українцями" почалася і тривала не з вини українців, з якої б сторони вони не стояли. Українці вбивали самі себе, перебуваючи в складі іноземних армій - російської, радянської, німецької, австрійської, польської...

Роман Ревчук: За вашу чи й нашу свободу?

325 років тому Варшава і Москва підписали "Вічний мир", поділивши Україну по Дніпру. Менш ніж через сторіччя поділили й саму Річ Посполиту. У 1939 році аналогічна доля спіткала також Річ Посполиту ІІ. Так само може бути і зараз - якщо Україна впаде, то чи не привалить вона і Польщу?
Коротко

Медведєв закликав Януковича не переписувати історію

Президент Росії Дмитро Медведєв закликає свого колегу Віктора Януковича "давати відсіч будь-яким спробам переписати історію" про другу світову війну.

АП отримала закон про прапори і відправила його на експертизу

До адміністрації президента надійшов ухвалений Верховною Радою Закон "Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні" (щодо порядку офіційного використання копій Прапора Перемоги).

Суд заборонив будь-які акції у Львові 9 травня

Львівський окружний адміністративний суд заборонив проводити 9 травня у Львові будь-які акції.

Червоні прапори коштуватимуть бюджету мінімум 30 мільйонів?

Для розвішування у всій державі поряд з державними прапорами ще й червоних потрібно мінімум 30 млн грн.

На розкопках в Биківні знайдено жетон поліцейського з Варшави

Польські експерти знайшли сьогодні у Биківні ідентифікаційний номер польського поліцейського. Це - черговий доказ розстрілів службовцями НКВС польських офіцерів у лісі під Києвом.