6 травня 2019
Тексти

Водевіль Оскілка з Петлюрою

«Оскілківський переворот був у тому, що заарештовано деяких міністрів, пару пройдисвітів та прочитано пару наказів, на що ніхто не звернув увагу; фронта він не зруйнував. Фронт зруйнувала зміна бойових начальників, а цю руйнацію Північної групи зробив ніхто інший як сам Головний Отаман Симон Петлюра!»

6 травня в історії

1686
підписано вічний мир між Польщею й Московською державою. Річ Посполита визнала за Московським царством Лівобережну Україну й Київ; Північна Київщина, Волинь і Галичина відходили до Польщі


1856
народилися Зигмунд Фрейд, австрійський лікар-психіатр, і Роберт Пірі, американський арктичний дослідник


1889
у Парижі завершено будівництво Ейфелевої вежі


1920
завершення І Зимового походу армії УНР

Коротко

Президент Порошенко присвоїв почесні найменування трьом військовим частинам ЗСУ

Відповідний Указ «Про присвоєння почесних найменувань військовим частинам Збройних Сил України» було оголошено під час зустрічі Глави держави з військовослужбовцями операції Об’єднаних сил з нагоди Дня піхоти в ході робочої поїздки до Донецької області.

У центрі Харкова розтрощили знак на честь проголошення суверенітету України. ФОТО

Поліцейські встановлюють обставини пошкодження Пам'ятного знаку на честь проголошення державного суверенітету України

АНОНС: «Тріумф людини». У Києві представлять виставку про українців у таборах ГУЛАГУ

ГУЛАГ нещадно експлуатував своїх в’язнів, аби витиснути з них максимум і перетворити на слухняних «будівників комунізму». Але українці, кинуті в табори, зберігали гідність, гуртувалися в мережі спротиву та, врешті-решт, спричинилися до повстань, які цю систему розвалили. Про них розповідає виставка «Тріумф людини. Мешканці України, які перемогли ГУЛАГ».