6 вересня 2019
Тексти

6 вересня в історії

1522
Сімнадцять членів експедиції Фернана Магеллана завершили першу навколосвітню подорож


1936
У зоопарку на Тасманії помер останній сумчастий вовк


1991
Місту Ленінград повернули назву Санкт-Петербург


1991
Чечня проголосила себе незалежною

Колонки

Роман Бондаренко: Чорні платтячка і білі фартушки

Питання не у чорно-білому одязі, а у катастрофічно короткій пам'яті і впертому небажанні знати історію про чорну смерть, яку так зручно прикривати білим фартушком невігластва.
Коротко

АНОНС: Виставка «Народний Рух України: від громадської ініціативи до політичної сили»

9 вересня до 30-ї річниці Народного Руху України Центральний державний архів громадських об’єднань України та Центральний державний кінофотофоноархів України ім. Г. С. Пшеничного презентують виставку документів Національного архівного фонду «Народний Рух України: від громадської ініціативи до політичної сили», присвячену 30-й річниці Народного Руху України.

Гендиректор Музею Майдана обраний віце-президентом ICOM-DRMC

На 25-ій Генеральній конференції Міжнародної ради музеїв International Council of Museums - ICOM створено новий міжнародний комітет, який займатиметься питаннями готовності музеїв до надзвичайних ситуацій та реагування на них – Disaster Resilient Museums Committee (ICOM-DRMC).

Український ПЕН-центр обурений спробами Медведчука заборонити книжку «Справа Василя Стуса»

"Український ПЕН вважає абсурдною заборону видання та розповсюдження книги “Справа Василя Стуса”. Ми впевнені, що така заборона є непропорційним обмеженням свободи інформації та свободи слова".

75 років від початку депортації українців. Програма заходів

9 вересня 2019 року виповнюється 75 років від початку депортації українців з Лемківщини, Надсяння, Холмщини, Південного Підляшшя, Любачівщини, Західної Бойківщини.

Чим буде займатися Інститут нацпам'яті у Харкові

Презентація Північно-Східного міжрегіонального відділу Українського національної пам'яті відбулася в найбільшому після столиці місті України. Про «бандеризацію» знову ніхто не говорив.