6 листопада 2012
Тексти

"Це не німці знищили Київ, а наші дурники". Зі щоденників Довженка

"Умираючи в Києві, нещасний мій батько не вірив у перемогу. Він вважав, дивлячись на колосальну німецьку силу, що Україна загинула навіки. Він думав, що ми житимем усе своє життя по чужих країнах. І проклинав Сталіна".

"Без Батурина важко зрозуміти українців"

Місто вирішило зберегти присягу гетьманові і "до последнего человека держатца". Одночасний штурм у ранковій темряві і удар у спину не дав оборонцям шансу вистояти: "руїни та згарища п’яти батуринських церков виразно свідчать".
Коротко

У Херсонесі знайшли базиліку

185-ий археологічний сезон у Національному заповіднику "Херсонес Таврійський" став найбільш багатим за кількістю археологічних знахідок за всі роки незалежної України.

В Нью-Йорку затопило недобудований музей 9/11

Ураган Сенді спричинив затоплення численних артефактів у недобудованому музеї терактів Всесвітнього торговельного центру - "9/11".

Вийшов восьмий том "Творів" В'ячеслава Чорновола

У видавництві "Смолоскип" вийшов 8-ий том десятитомника В'ячеслава Чорновола.

В Києві відкрився музей військової техніки

До 69-ї річниці визволення Києва від фашистських загарбників у парку культури та відпочинку "Перемога" в Дніпровському районі столиці відкрили алею-музей військової техніки.

Національний художній музей утеплюється заради експонатів

У Національному художньому музеї готуються до зими - міняють вікна, утеплюють горищні приміщення. Такі заходи необхідні для того, щоб зберегти в приміщеннях стабільну температуру для унікальних експонатів.

Громадський комітет розпочинає вшанування жертв Голодомору

Сьогодні в Києво-Могилянській академії відбудеться засідання Громадського комітету із вшанування пам’яті жертв Голодомору-геноциду 1932-1933 років.

На набережну Москви-ріки повернули пам'ятник Шевченку

Демонтований із набережної Тараса Шевченка в Москві пам'ятник поетові повернули на місце.

Власник газети "Жеч Посполіта" вибачився за вигадку про тротил

Власник польської газети "Жеч Посполіта" Ґжеґож Гайдарович вибачився перед читачами за публікацію про нібито виявлену на уламках літака Леха Качинського слідів вибухівки.

Яценюк вважає героями і Бандеру, і східняків

Глава ради об'єднаної опозиції "Батьківщини" Арсеній Яценюк вважає, що Степан Бандера – герой України.