7 березня 2011
Тексти

"Зображення гетьмана Івана Мазепи (кінець ХVІІ - початок ХХ століть)"

Чернігівський історик і відомий мазепознавець Сергій Павленко нарешті встановив найбільш достовірну зовнішність гетьмана Івана Мазепи. У зв'язку з цим вн вважає, що 10-гривневу купюру в Україні пора міняти.

Як Ющенко літав у Грузію під час війни. Рапорт польського пілота

"Керівник охорони Президента України визнав, що також не готовий до забезпечення належної охорони у Тбілісі... Потім у кабіну зайшов Лех Качинський: "Наказую летіти у Тбілісі". І вийшов, не слухаючи моїх пояснень".

"Прокляті солдати": настав час бачити героїв такими, якими вони були

Парламент Польщі підтримав надання статусу національного свята дню пам'яті т.зв. "проклятих солдатів" - учасників антирадянського збройного підпілля в 1940-1950-ті рр. Серед них є і ті, хто відверто співпрацював з нацистами, і ті, хто по-звірячому вбивав мирних українців.

Агітація і пропаганда УПА: плакати, листівки та облігації. СКАНИ

60 років тому у бою з радянськими спецслужбами загинув Ніл Хасевич - художник, який міг би отримувати престижні нагороди, а замість того воював у підпіллі. Хасевич створив більшість візуальних матеріалів, з яких ми знаємо УПА. Ось вони.
Коротко

В Одесі регулярно вивішуватимуть прапор СРСР

Одеська міськрада зобов’язала держустанови під час урочистих заходів до Дня Перемоги й Дня звільнення Одеси використовувати копії Прапора Перемоги - прапора СРСР.

Письменник Шкляр віддасть народні гроші на кіно

"Якщо люди якісь гроші зберуть, я їх віддам на кінофільм. Адже ви знаєте, триває всенародний збір коштів на екранізацію цього роману" - так в ефірі телеканалу ТВі письменник Василь Шкляр прокоментував ініціативу Юрія Андруховича зібрати кошти на премію для роману "Чорний ворон".