7 жовтня 2020
Колонки

Наталка Діденко: Тролейбус номер 15. Зупинка «Печерський міст». Зворотна шоста

Незалежно від часів, від новітніх технологій, ти все одно шукаєш і прив’язуєшся до «свого» майстра, який знає твої смаки, відчуває, як краще, у тебе з ним взаємна довіра й проста людська симпатія. І таксист, і майстер манікюру, і перукарка, і продавчиня у районному маленькому магазинчику по сусідству пам’ятаються за якимись людськими ознаками, міні-історіями.
Коротко

У Музеї української діаспори розповіли про перші українські школи та виші за кордоном

Перші українські школи за межами Батьківщини виникли ще наприкінці ХІХ ст. і утворювалися при церквах українських громад США та Бразилії.

У Єгипті знайшли 59 саркофагів з муміями, що прекрасно збереглися

У некрополі Саккара, що неподалік від Каїра, виявлені 59 саркофагів із муміями і 28 дерев'яних статуеток давньоєгипетських богів. Попри те, що похованню 26 століть, останки та саркофаги добре збереглися.

АНОНС: У Львові представлять дешифрований сучасними розвідниками документ УПА

До дня захисника України у Львові відбудеться спільний захід Служби зовнішньої розвідки України та Національного музею-меморіалу «Тюрма на Лонцького» з передавання розшифрованого тексту унікального документу українських підпільників.

Еліта Франції посварилася через перепоховання поетів-коханців Рембо і Верлена

Французьку інтелектуальну еліту охопив скандал, пов'язаний з ідеєю перепоховати в паризькому Пантеоні останки двох найбільш шанованих у Франції поетів – Артюра Рембо і Поля Верлена.

Ляльки, гноми та солдатики: у Луцьку відкрили музей іграшок. ВІДЕО

У Луцьку в приміщенні Волинського Національного Університету відкрився музей іграшок. У його колекції вже понад 100 експонатів, - розповів хранитель музею Андрій Здіховський.

Миколаївський музей виклав понад 500 оцифрованих експонатів в онлайн

Понад 518 оцифрованих експонатів Миколаївського обласного художнього музею імені Василя Верещагіна з'явилися у відкритому доступі.