7 листопада 2017
Тексти

Орел проти лева: польсько-чехословацький спір про Тешинську Сілезію

Місцеві поляки, які з ентузіазмом зустрічали свої війська, не відчули особливих змін. Навпаки, ціла низка польських громадських організацій закрилася, біль­шість адміністративних посад обійняли не місцеві поляки, а прибулі з метрополії. Яскравий приклад — кількість польських газет у регіоні зменшилася з 31 до 17.

Чому в Кремлі не відзначають сторіччя революції 1917 року?

"Ленін був такий освічений, родом з хорошої сім'ї, з хорошого міста. Навіщо йому було очолювати революцію?" Ми стоїмо посеред величезного меморіального комплексу, всередині якого стоїть будинок, де Ленін народився. "Ми до цих пір задаємо собі це питання", - каже вона.

7 листопада 1917: Нова авантюра

Стоїмо знов перед хатньою війною. Останні звістки з Петербурга доносять, що большевики ухвалили розпочати озброєне повстання, а з другого боку, Тимчасове правительство сподівається, що повстання пощастить хутко зліквідувати й утихомирити, не давши йому розгорітись у велику пожежу.
Коротко

Майбутній Музей монументальної пропаганди СРСР розраховує на статус національного

Київ спільно з Міністерством культури та Інститутом національної пам’яті збирає монументи тоталітаризму в музеї під відкритим небом. Першим експонатом буде київський пам’ятник Миколі Щорсу.

До 100 років початку становлення комуністичного тоталітаризму УІНП нагадав про його "здобутки"

Сьогодні, рівно 100 років тому, 7 листопада 1917 року в Петрограді група більшовиків на чолі з Володимиром Леніним (Ульяновим) здійснила збройний переворот, яким повалила демократичний революційний уряд і захопила владу.

Вічний вогонь у столичному парку Слави залили цементом. ФОТО

У ніч із 6 на 7 листопада невідомі залили цементним розчином Вічний вогонь у Києві.