8 лютого 2011
Тексти

Рекламний бізнес Шухевича. Майбутній командир УПА був успішним підприємцем

У 1937 році Роман Шухевич вийшов із польської тюрми і не міг знайти роботу. Тому він створив рекламну компанію, яка за два роки виросла у справжнього гіганта ринку і приносила десятки тисяч прибутку.

100 років Рональду Рейгану: обкладинки американських журналів

Правління президента, якого зараз вважають одним із найуспішніших для США - в картинках. Голівудський актор став губернатором Каліфорнії, врятував економіку, продавав зброю до Ірану, дуже не любив комуністів і розвалив таки СРСР гонкою озброєнь.

Американський генерал, який зворушив Ізраїль словами на ідиш

Майже казкова історія про хлопчика з не надто благополучного ньюйоркського району Південний Бронкс. Майбутній глава комітету начальників штабів і держсекретар Колін Пауелл в юності вивчив єврейську мову і це йому допомагало в справах бізнесу та у великій політиці (рос.).
Колонки

Марта Гавришко: "Канцеляристи і писарі по фаху, демаґоґи по тактиці й кар'єристи по духу"

Липинський застерігає сучасних політиків від руйнуючого "націоналізму", що зводиться до фанатичних вигуків про "Неньку Україну", про "рідну мову", про клятих "Московітів і Ляхів", і покликані прикривати їхнє "зрадництво, безвольність, отаманію, самозакоханість, кар'єризм".
Коротко

Знайдено поховання біблійного пророка Захарії

Ізраїльські археологи оголосили про виявлення місця поховання ветхозавітного пророка Захарії.

Виставку "Народна війна" викладено в інтернет (ФОТО)

"Це "Вікілікс" для тих, хто намагається знову спотворити нашу історію" - такими словами охарактеризував сайт "Народна війна" голова політради "Нашої України" Валентин Наливайченко. Якщо ж не звертати уваги на політику, то фото і документи тут справді унікальні.

Мер Полтави відфутболив пам'ятник Мазепі до депутатів і Януковича

Мерія Полтави дасть дозвіл на встановлення в місті пам'ятника гетьману Івану Мазепі, якщо Верховна Рада ухвалить відповідне рішення, а президент підпише його.

Мер-регіонал просуває фільм про першого секретаря-комуніста

Миколаївське ТБ за підтримки міського голови створило документальний фільм "Володимир Васляєв".

У Єгипті почали відновлювати пошкоджені артефакти

У Єгипті розпочалися роботи з відновлення старовинних артефактів, пошкоджених мародерами під час заворушень.

Анонс на сьогодні: акція "Софія Київська потребує захисту!"

Громадянські активісти закликають киян підтримати акцію протесту у зв'язку з підготовкою указу президента України щодо, зокрема, передачі Національного заповідника "Софія Київська" у підпорядкування Міністерству культури.