8 лютого 2012
Тексти

Музейний заколот-3. Маневри

Найголовніше прозвучало дуже чітко - міністр готовий переглянути кадрові рішення і оголосити публічні конкурси на посади керівників музеїв і заповідників, які опинилися в епіцентрі скандалу. Це той варіант, який дозволить мінімізувати репетиційні втрати для всіх. (рос)

Як історична наука виграє від інтернету. Досвід Заходу

Спочатку історики сумнівалися щодо співпраці з аматорами. Але сьогодні проект триває вже у п'яти країнах Європи. І кожен, хто має інтерес, може до 2014 року оцифрувати матеріал, що досі зберігається у скринях та шухлядах, та завантажити його на загальний інтернет-портал.
Колонки

Сергій Квіт: Дмитро Донцов у книжках та унікальних жандармських фотографіях

Ким був Дмитро Донцов? Це політичний мислитель, журналіст та есеїст. Варто поглянути на ці фотографії з архівів жандармського управління, зроблені після другого арешту у 1907 р. Ми бачимо щонайменше іронічного неформала.
Коротко

У Львові розкажуть про Аушвіц і його музеєфікацію

13 лютого 2012 року у приміщенні Національного музею "Тюрма на Лонцького" відбудеться публічна лекція на тему: "Музей в Освенцімі: знати і пам’ятати".

Герой публікації ІП отримав пожертву на благодійні внески

Активісти і прихильники Спілки української молоді (СУМ) придбали інвалідний візок для повстанця УПА - єврея Мандика Хасмана.

На державному рівні відзначать ювілеї Сковороди і Курбаса

Верховна Рада ухвалила постанови про відзначення 120-річчя з дня народження вченого-математика Михайла Кравчука, 290-річчя з дня народження Григорія Сковороди, 125-річчя з дня народження Леся Курбаса.

У прикарпатські музеї торік прийшло більше 500 тисяч людей

Музеї Івано-Франківської області в 2011 році відвідало понад півмільйона людей.