9 травня 2011
Тексти

Зброя Перемоги: чим воював солдат Третього Українського фронту

ІП пропонує поглянути на спорядження і зброю радянського солдата, який був на передньому краю боротьби з німецькими окупантами. У що був вдягнутий і чим воював сержант розвідки 74-ої Нижньодніпровської стрілецької дивізії.

1939: парад Перемоги у Бресті - нацисти і комуністи разом

Латиський фільм про ще один радянський парад Перемоги - спільно із нацистськими союзниками. "Молотов це знав. Зрештою - це ж він спостерігав за знищенням 7 мільйонів українців. А Гіммлер спостерігав за винищенням євреїв".

Професор Олександр Лисенко: "Найбільше трофейного обладнання отримав Донбас"

Прямі людські втрати України від Другої світової ми оцінюємо у 8-10 млн., а демографічні - в 10-13 млн осіб.

День перемоги в Лондоні. Фоторепортаж

Як святкують перемогу над одним з двох людиноненависницьких режимів у столиці Об'єднаного Королівства? Чого немає в них у цей день? Рознарядок, обов'язковості, заклинань, пропаганди і, звичайно, кумача... Тобто, взагалі ніяких прапорів у руках. Державні - скрізь. Але... не більше, ніж у звичайні дні.
Колонки

Вадим Дивнич: Моя свічечка до майських празників

Дозвіл Верховної Ради знову розвішувати червоні прапори спокушає малих українців немалою мірою - так що було б ліпше, якби їй на шию повішено було харківські угоди і втоплено у глибині моря десь побіля Севастополя.
Коротко

Поки у Львові палили червоні прапори, в Донецьку палили стяг ОУН

9 травня в Донецьку під час мітингу, присвяченого Дню Перемоги, зірвали і затоптали чорно-червоний прапор ОУН (революційної).

У ЛЬВОВІ - ЧЕРВОНІ ПРАПОРИ, БІЙКИ І СТРІЛЯНИНА (оновлено о 21:20, додано ВІДЕО)

Незважаючи на заборону суду, у Львові зібралися великі групи прихильників і противників святкування Дня Перемоги. Уже є сутички і постраждалі.

На параді до Дня Перемоги червоний прапор пронесли перед державним

Під час урочистої ходи Хрещатиком з нагоди вшанування 66-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні прапор Перемоги несли попереду державного, синьо-жовтого прапора.