9 вересня 2013
Тексти

Історичні заходи книжкового форуму у Львові. РОЗКЛАД

"Історична Правда" представляє розклад пов'язаних з історією заходів, які відбудуться під час 20-го Форуму видавців у Львові. Троцький, Трипілля, Малевич, Полісся, жінка в історії, кіно в Україні, поляки, ОУН і ще багато цікавого. Думайте, читайте.
Коротко

100 РОКІВ "МЕРТВІЙ ПЕТЛІ". ЗРОБЛЕНО В КИЄВІ

27 серпня (9 вересня за новим стилем) 1913 року командир Київського авіаційного загону Петро Нестеров уперше в історії авіації здійснив "мертву петлю". Це була перша фігура вищого пілотажу у світі. А відбувалося все у небі Києва, над Шулявкою.

У Києві зберуться науковці, які вивчають печатки Русі й Візантії

13-16 вересня у Києві відбудеться Перший міжнародний колоквіум з вивчення візантійських і давньоруських печаток.

АНОНС: телевізійна ІП - про створення "Руху" і "Просвіту" XIX сторіччя

У вівторок 10 вересня головними темами програми "Історична правда з Вахтангом Кіпіані" стануть: 145-річний ювілей створення у Львові товариства "Просвіта" та проведення у Києві Установчого з'їзду Народного Руху України (у вересні 1988 року).

Збирають кошти на пам'ятник Армії УНР у Дніпропетровську

Благодійний фонд "Героїка" розпочав збір коштів на будівництво пам’ятника воїнам Армії Української Народної республіки у місті Дніпропетровськ.

Музей ван Гога виявив нову картину художника. ФОТО

Амстердамський Музей Вінсента ван Гога оголосив про знахідку нового полотна художника. Полотно під назвою "Захід сонця у Монмажур" стало першою ідентифікованої роботою ван Гога з 1928 року.

Добкіну нагадали, як "регіонал" прославляв нацистського колаборанта

У 2010 році депутат Харківської обласної ради від Партії регіонів Ігор Массалов брав участь у відкритті кіоту (пам'ятного знаку) Борису Штейфону - білогвардійському генералу, який під час Другої світової війни очолював "Російський охоронний корпус" у складі армії Третього рейху.

В московському музеї імені Скрябіна відкриється сенсорна кімната

В московських музеях з'являться класи для інтерактивних занять. Вже в грудні в Музеї ім. Скрябіна відкриється перша віртуальна музична студія з сенсорними підлогою та меблями. В кімнаті встановлять сучасне обладнання, за допомогою якого діти зможуть отримати навички гри на музичних інструментах і навіть записати власну композицію. Допомагати їм у цьому стануть досвідчені педагоги-музиканти.

В Ріо-де-Жанейро відкрили музей сучасного мистецтва

У Ріо-де-Жанейро відкрили музей сучасного мистецтва Латинської Америки Casa Daros. Він розташувався у відреставрованому особняку XIX століття, побудованому у неокласичному стилі за проектом архітектора Франсишку Жоакіма Бетенкура да Сілва.