10 вересня 2013
Тексти

Володимир Середа: "Польські комуністи хотіли моноетнічної держави"

"Польські солдати наказали спакувати майно - все, що поміститься на один віз. Решту покинули. Кілька днів депортовані чекали вагонів на станції Радимно. Дехто з місцевих кидався в нас камінням... А тепер у Радимно проводять "реконструкцію Волинської різанини"..."
Коротко

На Київщині повалили два пам'ятники Леніну. ФОТО

В Узині (місто районного значення на півдні Київської області) невідомі скинули з постаментів статую і погруддя Володимира Леніна.

У Києві покажуть відреставровану "Землю" Довженка

11 вересня у київському кінотеатрі "Кінопанорама" відбудеться показ реставрованої версії фільму "Земля" Олександра Довженка, приурочений до 119-го ювілею з дня народження режисера.

Музей "Горгіппія" отримав у подарунок унікальний скарб монет

Анапський музей "Горгіппія" отримав в подарунок унікальну колекцію стародавніх пантікапейських мідяків у кількості 22 тисяч штук. Приблизний вік монет - 2-4 століття до нашої ери.

Лувр збирає гроші на реставрацію знаменитої статуї. ФОТО

Найбільш відвідуваний музей світу, паризький Лувр, оголосив про проект зі збору грошей на реставрацію знаменитої статуї "Ніка Самофракійська" та прилеглих до неї сходів Дару.

У музеї опору Хезболли зроблять зону відпочинку. ФОТО

Хезболла планує розширити територію музею опору, додавши до нього басейни, спа, ігрові майданчики, готелі та кемпінги, щоб люди "могли приходити сюди і відпочивати".