10 жовтня 2018
Тексти

Середньовічна медицина, або Як лікувалися у "темні віки"

Досить ризикованим та, можна сказати, екстремальним було хірургічне лікування катаракти. Воно здійснювалося товстою металевою голкою з отвором усередині та вимагало неабиякої вправності. Досить часто подібні операції завершувалися повною втратою зору.
Коротко

"Як чекісти стежили за Радіо Свобода" — відтепер документи КГБ доступні онлайн

30 років спостереження, перехоплення, "гебешного" моніторингу висвітлені в 47-ми повідомлення КГБ до партійного керівництва, які сьогодні оприлюднили Центр досліджень визвольного руху, Архів СБУ та українська редакція Радіо Свобода.

У Чернівцях знайшли кілька сотень надгробків із єврейського цвинтаря. ФОТО

У Чернівцях на території військової частини виявили сотні єврейських надгробків.

АНОНС: У Харкові презентують перевидання "Історія Слободської України" Багалія

Козацький край замість Дикого поля і Україна до самого Дону, 587 сердитих козаків або перші харківці, рідна тітка Сковороди та Імператорський університет на пожертви слобожан — в одній обкладинці. У Харкові презентують перевидання "Історія Слободської України" Дмитра Багалія.

АНОНС: В Івано-Франківську презентують збірник документів про СБ ОУН у Станиславівській окрузі

11 жовтня в Івано-Франківську відбудеться презентація 28-го тому "Літопису УПА" "Станіславівська округа ОУН: документи і матеріали референтури СБ 1945-1951"

Тендер на проектування та будівництво Музею Майдану розпочався

8 жовтня на сайті публічних закупівель "Prozorro" оголошено відкриті торги на виконання робіт із проектування та будівництва Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності.