11 червня 2013
Тексти

Як виставляють скульптури у Луврі. Лекція топ-менеджера музею

Виставка Пінзеля розміщувалась у каплиці, вікна якої виходять на Піраміду і Квадратний двір. Каплицю обрали символічно, як "намолене" місце Лувру, у якому колись приймали присягу французькі королі - оскільки Пінзель представляє релігійне мистецтво.

Державний експеримент із передачею замків у концесію провалився

Держава відмовляється від експерименту з передачею в концесію середньовічних і ранньомодерних замків. Чинні інвестори кажуть, що вітчизняна бюрократія не дає їм виконувати зобов'язання щодо збереження пам'яток. А нові інвестори не поспішають.
Коротко

Росархів вивісив в інтернет 400 тисяч документів з архівів Сталіна і КПРС

Федеральна архівна агенція Росії (Росархів) запустила сайт "Документи радянської епохи". На ньому можна побачити в електронному вигляді більш ніж 400 тисяч матеріалів із особистого фонду Йосипа Сталіна і Політбюро ЦК Компартії СРСР.

У Воронежі створено музей ретрокомп'ютерів

Новий музей Воронежа присвячений "старовинним" комп'ютерам - попередникам сучасних ноутбуків, макбуків і планшетів. Він розташувався в офісі компанії DataArt і включає 80 експонатів з приватної колекції, серед яких - комп'ютери з воронезького заводу "Процесор".

АНОНС: Телевізійна "ІстПравда" - про Волинь і перший український теракт

11 червня у програмі "Історична правда з Вахтангом Кіпіані" йтиметься про позицію українських і польських істориків у справі болючої сторінки взаємин двох націй - про трагедію на Волині у 1943 році.

У центрі Києва встановлять пам'ятник учителю Ступки

Поруч із Національним театром імені Івана Франка поставлять пам'ятник режисерові Сергію Данченку. За задумом скульпторів, знаменитий режисер буде представлений в іпостасі ангела-хранителя театру.

Львівська влада судитиметься із забудовником двору на площі Ринок

Львівська влада судитиметься із забудовником, який самовільно розпочав будівництво у подвір’ї будинку на площі Ринок, 15 (з боку вул. Староєврейської) у Львові.

Мавзолей Леніна зачинено

У Москві обмежено відвідування Червоної площі, а також тимчасово припинено доступ в мавзолей Леніна, який нещодавно відкрився після ремонту.

На Львівщині - проти розпалювання ворожнечі між поляками й українцями

Асоціація громадських організацій Львівщини просить не розпалювати ворожнечу між українським і польським народами.