10 червня 2013
Коротко

ФАРІОН ХОЧЕ ПРИБРАТИ ТЕРМІН "ВЕЛИКА ВІТЧИЗНЯНА"

Депутати від "Свободи" Ірина Фаріон та Юрій Михальчишин внесли до парламенту законопроект, яким пропонується вилучення терміна "Велика Вітчизняна війна" з нормативно-правових актів України та навчальної літератури.

Заслужений ветеран Підмосков'я виявився нацистським посіпакою

Російське місто Пушкіно (Московська область) струсонув гучний скандал. Місцевий ветеран радянсько-німецької війни Сєрґєй Маслов, який останні 30 років вважався героєм і користувався пошаною, несподівано виявився командиром німецького карального загону.

У Києві говоритимуть про військову історію Речі Посполитої XVII сторіччя

Посольство Республіки Польща в Україні запрошує до участі в Українсько-Польському круглому столі істориків XVII сторіччя.

У Москві відкрився ретро-музей "Дамське щастя"

В Москві відкрився ретро-музей "Дамське щастя". Йому передували виставки у столиці та багатьох музеях Росії: "Куточок моєї прабабусі", "Дамські штучки", "Мова віяла". Тепер постійна експозиція працює на ВВЦ.

В США ЗНАЙДЕНО ЩОДЕННИК РОЗЕНБЕРГА

Уряд США повідомив, що знайшлося 400 сторінок давно утраченого щоденника Альфреда Розенберга - нацистського діяча, який відіграв центральну роль у винищенні мільйонів цивільних людей під час Другої світової війни.

В Росії відкривають музей гусака

Музей гусака відкриється в Алтайському селі Гуселетово на початку липня, в експозиції буде представлено близько 5 тисяч унікальних експонатів.

АНОНС: Міжнародний науковий семінар "Хронологія радянської культури"

У Ніжині (Чернігівська область) відбудеться міжнародний науковий семінар "Хронологія радянської культури: константи й трансформації" із серії "Studia Sоvietica".

У Словаччині відкривають музей у стародавньому кораблі. ФОТО

У червні в словацькому місті Пьєштяни з'явиться незвичайна пам'ятка. Тут відкриють плавучий музей старовірської культури на борту старовинного парусного судна. Плата за відвідування буде символічною - 1 євро з людини.