11 жовтня 2013
Тексти

Як будувати і оформлювати музей. Лекція архітектора з Берліну

"...Кримський проект - мабуть, перший музейний дизайн в Україні. Це майже не архітектура. Це збудована топографія. Архітектура музею не повинна підміняти собою його колекцію. Будівля не може бути більшим витвором мистецтва, ніж експозиція".

Чорно-червоні прапори та ФІФА. Що й до чого

ФІФА розпочала боротьбу з радикалами на стадіонах. Під підозрою опинилися і прапори ОУН - тому що часто вони супроводжуються неонацистською символікою. Але ніхто не має права заборонити вам приносити їх на гру. Тільки женіть від себе нацистів.
Коротко

Червоно-чорні прапори не заборонені на стадіонах - представник FARE

FARE - партнер УЄФА з моніторингу футбольних матчів - не забороняє приносити прапор бандерівського крила ОУН на стадіони, а стюарди матчів не повинні його вилучати.

У Сухумі відкрився музей історії зарубіжних абхазів

У столиці невизнаної республіки Абхазія відкрився Музей історії зарубіжних абхазів імені Омара Бейгуаа.

У "Царському Селі" буде відкрито Музей Першої світової війни

Музей Першої світової війни буде відкритий в Петербурзі.

Приходьте на першу лекцію у новому проекті "Історичної Правди"

З нагоди свого 3-річчя "Історична правда" відкриває проект лекцій та круглих столів на історичну тематику. Першим у лекторії ІП виступить історик Кирило Галушко з доповіддю "Якою буде нова національна історія України у ХХІ столітті"?

На Харківщині перепоховають 130 бійців Червоної армії

11 жовтня у селі Довгеньке Харківської області відбудеться урочисте перепоховання 130 червоноармійців, загиблих при захисті міста в 1943-му.

АНОНС: лекція В'ятровича про ідеологію ОУН

"Від містики до політики: розвиток ідеології та програми ОУН" — з такою публічною лекцією до 71-ї річниці УПА виступить історик, дослідник визвольного руху Володимир В’ятрович.

У Дніпропетровську відкриється Музей українського живопису

16 жовтня в Дніпропетровську відкриється Музей українського живопису. Перша експозиція буде присвячена дніпропетровським художникам ХХ століття.