10 жовтня 2013
Тексти

Козаки на Балтиці. Як запорозькі "чайки" воювали проти шведів

...Вдосвіта шведи побачили перед собою козацький флот. Шведські фрегати відкрили вогонь, але ядра не влучали. Відчайдушною атакою козаки вдерлися на палубу і після абордажного бою захопили корабель.
Коротко

До кримського музею передали унікальні артефакти

Мешканці Євпаторії передали до феодосійського реставраційно-виставкового центру підводної археології унікальні артефакти, підняті в різні роки з дна Чорного моря.

На Прикарпатті шукають давніх пластунів. Ви можете допомогти

Івано-Франківський осередок Національної скаутської організації "Пласт" розпочинає історично-просвітницький проект "Шукаємо давніх пластунів".

У МОЛДОВІ СТВОРИЛИ СОЦМЕРЕЖУ ДЛЯ ЖЕРТВ ДЕПОРТАЦІЙ

У Республіці Молдова створили соціальну мережу deportari.md для жертв політичних репресій та депортацій.

Будівля КГБ у Ризі стане музеєм історії репресій

У рамках заходів, запланованих на 2014 рік, коли Рига прийме перехідний прапор культурної столиці Європи, в колишній будівлі КДБ Латвійської РСР відкриється експозиція "Обійди "кутовий" дім".

Депутати хочуть відзначати 60-річчя повстання у ГУЛАГу

Депутати ВР від фракції партії "ВО "Свобода" зареєстрували проект постанови "Про відзначення 60-річчя подвигу героїв Кенгірського повстання".

Борис Гройс відмовив Київському бієнале

Мистецтвознавець і куратор Борис Гройс відмовився від курирування Дискусійної платформи Другого Київського бієнале "Арсеналє 2014", пояснивши це рішення сконцентрованістю вітчизняної арт-спільноти виключно на внутрішньоукраїнських реаліях.