11 жовтня 2019
Тексти

Три цілі за ніч. Із «Щоденника нелегального солдата»

І бачу, як бойовики евакуюють пораненого. Двоє витягають його з окопу і забирають. Його руки у них на плечах, голова звисає на груди. Троє відразу, у повний зріст – легка мішень, спокуслива мішень... Але я не стріляю. Коли евакуюють пораненого, стріляти не можна. Так мене навчили. Етика війни. Табу. «Нельзя превращать благородное искусство войны в скотство», - говорить часто Вольф.

11 жовтня в історії

1737
Землетрус у Калькутті, загинуло близько 300 тисяч осіб


1881
Запатентовано першу фотоплівку


1899
Почалася ІІ Англо-бурська війна


2011
Печерський райсуд виніс вирок у  "газовій" справі Юлії Тимошенко

Коротко

АНОНС: Виставка про Мазепу, Петлюру і Бандеру відкриється у всіх регіонах України

До Дня захисника України в усіх обласних центрах відкриється виставка «Фактор свободи». Вона дає можливість по-новому подивитися на постаті Мазепи, Петлюри та Бандери, які протягом останніх 300 років були символом свободи та боротьби за українську ідею.

АНОНС: Фільм про бійців УВО-ОУН «Незламні» покажуть у Києві

«Незламні» – це короткометражний художній історико-документальний фільм, знятий на основі реальних подій, що розгортаються у місті Городку на Львівщині у 1932 році.

Станцію метро «Московський проспект» у Харкові перейменують

Міський голова Харкова Геннадій Кернес заявляє, що станція харківського метро «Московський проспект» буде перейменована на «Турбоатом».

У Перу археологи знайшли тварину, яка охороняла вхід до храму

Археологи виявили гарно збережені рештки собаки доколумбових часів у древньому місті Сечін, Перу. Їм близько 1 тис. років. Вціліло хутро тварини та подушечки лап.