11 листопада 2011
Тексти

Тридцять дві історії з-під грифу "Секретно"

Сюжет нової книги голови Вченої ради Центру дослідження визвольного руху Володимира В'ятровича "Історія з грифом "Секретно" побудований на антагонізмі СРСР та українського народу. Проте це не історія війни системи і руху, а історія людей по обидва боки цієї майже столітньої боротьби.

Смерфи, пінгвіни та інші. Ексклюзив від Андруховича

Я бажаю всім вам хоч раз у житті таке пережити. Ви стоїте на київських схилах, нижче Жовтневого (чорт забирай, невже досі ще Жовтневого?!) палацу, з нічного неба сиплеться сніг. Унизу під вами, навколо вас і над вами – мільйон людей і всі вони жовто-гарячі. Це єдино можливий спосіб не змерзнути і не здатися – бути гарячим, як помаранч.
Коротко

У Європі вшанували жертв Світових воєн (ФОТО)

У Великобританії, Франції, Бельгії та Афганістані люди згадували загиблих у Першій світовій війни, а також подальших бойових конфліктах.

В рамках альтернативної Табачнику освіти видали диск про Карпатську Україну (ФОТО)

В Києві відбулася демонстрація мультимедійного диску "Карпатська Україна", який волонтери руху "Не будь байдужим!" роздадуть 100 тисячам десятикласників країни.

Танки біля Історичного музею в Харкові забрали на реставрацію (ФОТО)

Англійський танк Mark V "Рікардо" часів Громадянської війни і легендарний радянський Т-34, які стояли біля Історичного музею в центрі Харкова, відвезли на реставрацію.

АНОНС: РАДЯНСЬКІ КОНКУРЕНТИ ОСВЕНЦІМА (ФОТО)

У харківській Муніципальній галереї відкривається виставка «Відрядження у один кінець». Фотографи Володимир Оглоблін (Харків), Володимир Манькута (Черкаси) та Андрєй Ларіонов (Магадан) представляють унікальний фоторепортаж із таборів ГУЛАГу.

Україна не отримає частки закордонної власності СРСР - російські ЗМІ

Як випливає із заяви російського МЗС, питання про претензії України на закордонну власність колишнього СРСР більше не є предметом переговорів. Хоч іще рік тому Янукович заявляв, що Україна "ніколи не визнає" передачу всієї цієї власності Росії.

Янукович пропонує легалізувати приватні археологічні колекції

Президент України Вiктор Янукович наголошує на необхiдностi легалiзацiї приватних археологiчних колекцiй i внесення їх до музейних реєстрiв України.

Анонс: презентація книги В'ятровича "З грифом "Секретно"

У Києві презентують книгу В'ятровича "Історія з грифом "Секретно".