12 квітня 2011
Тексти

Гагарінська виставка в Артеку - перший музей космонавтики

Маловідомий музей, створений Юрієм Гагаріним, який подарував "Артеку" купу унікальних експонатів. Скафандр собаки, яка літала на орбіту перед Гагаріним. Манекен "Іван Іванович". Парашут, який спустив Юру на Землю. Крісло-катапульта. Космічна їжа. Космічна випивка.

Україно наша Космічна. Від Кибальчича до "Морського старту"

Через 50 років, які минули від польоту Юрія Гагаріна, традиційно ніхто навіть не обмовиться, що "космічна дорога" для першого космонавта планети (і не тільки для нього) була великою мірою прокладена працею та розумом українців.

"До скорої зустрічі, любі друзі". Стенограма польоту Гагаріна

Розмови Юрія Гагаріна і Сергія Корольова - людини, яка зробила політ першого космонавта можливим. Дві години перед стартом і година після. "Там у тебе ковбаса, драже і варення. 63 штуки. Сьогодні прилетиш, одразу все з'їж".
Коротко

Анонс: Британську перекладачку Тичини і Ліни Костенко поховають у Каневі

15 квітня o 13.00 в Каневі біля Чернечої гори відкриють пам’ятник Вірі Річ - перекладачці української літератури англійською - яка заповіла, щоб її прах знайшов спочинок біля Шевченка.

ФРН передала Україні дані про 150 тисяч радянських полонених (ОНОВЛЕНО)

Об'єднання "Саксонські меморіали в пам'ять жертвам політичного терору" (м. Дрезден, ФРН) передало Службі безпеки України електронну базу даних на 150 тисяч радянських військовополонених періоду Другої світової війни.

З часів Гагаріна в космос злітали близько 500 людей

За 50 років, що минули з польоту в космос Юрія Гагаріна, в космосі побували майже 500 чоловік із 40 країн, повідомив під час святкування ювілею в Центральному музеї космонавтики в Москві глава Роскосмосу Анатолій Пермінов.