12 серпня 2011
Тексти

Євген Марчук: "Якби я чисто шизофренічно захотів зробити ГКЧП..."

Перший голова СБУ згадує як чекісти зустріли незалежність: "У територіальних органах КГБ (цим, власне, відрізняємось від Прибалтики, від Казахстану) вихідців з України було десь 95%, а приїжджих - одна чи дві людини. Вони не підтримали ГКЧП...".

Ще одна братська могила бійців Карпатської України (ФОТО)

Цього разу вперше під час розкопок було знайдено кулю, що підтверджує версію про розстріл. Місцеві мешканці розповідають, що вода, яка стікала у річки, стала червоною від крові, а звірі розривали місця захоронення.
Колонки

Ярослав Грицак: Поради і на добре і на зле. З мене роблять ворога народу

Якийсь добряга-чоловік не полінувався сісти в автобус, приїхати в моє рідне село, розвідати, де живе моя мама, і, спитавши на порозі хати, чи в неї міцне серце, вручив їй газету "Свободи": "Нате, читайте, що пишуть про вашого сина"...
Коротко

В Австралії знайшли сліди динозаврів з Південного полюсу (ФОТО, ВІДЕО)

Американські палеонтологи знайшли 24 трипалі динозаврячі сліди на піску, який 105 мільйонів років тому був частиною гіпотетичного континенту Гондвана.

Євроукраїнці шукають "людину-легенду" для історичного ритуалу (ФОТО)

Європейська асоціація українців звертається до відомих вітчизняних діячів - артистів, співаків, спортсменів та творчої інтелігенції - із закликом взяти участь у святкуванні 20-ї річниці Незалежності України у Брюсселі.

Львів боїться, що Золочівський замок впаде, як вежа у Кам'янці

Львівська обласна рада звернеться до Кабінету міністрів з проханням виділити кошти з державного бюджету для порятунку Золочівського замку.

"РЕГІОНАЛИ" ГОРЛІВКИ ОБІЗВАЛИ СТУСА "ФАШИСТОМ"

У Горлівці Донецької області, на сесії міськради, депутати не підтримали встановлення у місті погруддя поетові-дисиденту Василю Стусу біля школи, де він учителював.