12 грудня 2018
Коротко

У Польщі закрили справу «прославляння Бандери» у Сагрині

Районна прокуратура в Грубешові перевіряла, чи під час урочистостей в Сагрині (під час вшанування загиблих українців у селі в березні цього року) не було фактів прославляння Степана Бандери.

Палата представників Конгресу США визнала Голодомор геноцидом

Палата представників Конгресу США підтримала резолюцію щодо визнання Голодомору 1932-1933 років актом геноциду українського народу.

АНОНС: У Чернівцях презентують книгу «Майдан від першої особи. Регіональний вимір»

Український інститут національної пам’яті упродовж п’яти років реалізує проект «Майдан: усна історія». Його метою є збереження пам’яті про Революцію Гідності, вшанування учасників подій, Героїв Небесної Сотні. Задля цього здійснено усноісторичне опитування очевидців та учасників масових протестних акцій, що проходили у столиці та регіонах.

На Хмельниччині перепоховали вояків Армії УНР, страчених більшовиками. ФОТО

11 грудня 2018 року у селі Великі Зозулинці Красилівського району Хмельницької області за християнським звичаєм та з військовими почестями перепоховали вояків Армії Української Народної Республіки, страчених більшовиками у 1920 році.

У Німеччині знайшли посвідчення Путіна на службі в Штазі

У Німеччині знайшли посвідчення Міністерства державної безпеки НДР, видане на ім'я нинішнього президента Росії Володимира Путіна, в Кремлі не виключають, що воно може бути справжнім.