13 січня 2013
Тексти

In Memoriam. Михайло Горинь

Він керувався девізом "Краще засвітити одну свічку, ніж усе життя проклинати пітьму". У Львові близько 2 години ночі 13 січня 2013 р. згасло життя видатного організатора самвидаву, правозахисника, громадського та політичного діяча. Похорон борця за людські права і незалежність відбудеться у Львові, ймовірно, 15 січня.
Колонки

Юрій Шимко: Відкритий лист до Володимира Кравченка - директора КІУС

Історик Джон Химка гучно заявив, що треба представляти різні точки зору на минуле – без страху бути замовчуваним! Але пізніше він не соромився підписати петицію, щоб унеможливити виступи історика Руслана Забілого з музею "Тюрма на Лонцького" у Львові.
Коротко

Активіста, який боровся за вільний обіг наукових праць, знайшли повішеним

12 січня пішов із життя 26-річний Аарон Сворц - відомий активіст у боротьбі за вільне і безкоштовне поширення інформації в інтернеті, – схоже, внаслідок самогубства.

Лавринович відмінив дозвіл Мін'юсту вживати слово "жид"

Офіційну позицію міністерства може висловлювати тільки міністр, заявив Лавринович і попросив вважати колишню заяву Мін'юсту про допустимість слова "жид" недійсною.

"Регіонали" хочуть приватизувати Почаївську лавру - депутат

В секретаріаті Верховної Ради знову зареєстровано законопроект "Про внесення змін до деяких законів України", який уможивлює вилучення споруд Почаївської лаври з переліку об’єктів, що не підлягають приватизації.

ПОМЕР МИХАЙЛО ГОРИНЬ

У ніч на неділю у Львові на 83-му році життя помер український дисидент, громадський та політичний діяч Михайло Горинь.