13 травня 2013
Тексти

Життя і смерть Миколи Хвильового. Від комуніста до комунара

"Виховувати пролетаріят виключно на російській мові - це значить, робити із нього "перевертнів-хахлів" з низьким культурним світоглядом. В умовах Робітничо-Селянської державности ми позбавляємось примусової русифікації..."
Колонки

Олександр Кривенко: Маргінальна моя Україна

Не люблю нинішню Україну. І не лише сьогоднішню державу - виплід безхребетної і тупої посткомуністичної еліти та рагульської маси... Хлопчаки, які волають "Україна для українців", нагадують мені дідусів на дискотеці... Текст Сашка Кривенка 1993 року.
Коротко

Влада знайшла гроші на меморіал жертвам Голодомору в США - Герман

Влітку 2013 року розпочнеться спорудження меморіалу пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 рр. у Вашингтоні.

У КИЄВІ - КОНФЕРЕНЦІЯ ПРО ІСТОРІОПИСАННЯ УРСР

У Києві відбудеться міжнародна наукова конференція "Світло й тіні українського радянського історіописання" і круглий стіл "Викладання больових точок історії України ХХ століття у школах".

У Львові говоритимуть про геополітичне перепланування світу у 1945-му

У Львові відбудеться розмова на тему "Що сталось після 9 травня 1945 р.? (Про геополітичне перепланування світу та українське питання у післявоєнний період)".

У Харкові розпочався фестиваль Миколи Хвильового

Літературно-мистецький фестиваль "Метрополія свідомого життя", присвячений творчості Миколи Хвильового, розпочався 12 травня у Харкові.

АНОНС: Ніч музеїв в Харкові - 2013. Повна програма

Ніч музеїв у Харкові цього року - 18 травня. Приймати гостей будуть 18 музеїв міста. Встигнути побачити всі виставки і відвідати всі заходи цього року буде важко - всі вони закінчаться опівночі або навіть раніше.