14 травня 2013
Коротко

На Прикарпатті перепоховали 600 людей, яких вважають жертвами НКВД. ФОТО

Неподалік сіл Пшеничники та Хом'яківка Тисменицького району Івано-Франківської області відбулося перепоховання останків понад 600 людей. За даними товариства "Меморіал", це мешканці Івано-Франківська, які загинули від рук НКВД у 1939-41 роках.

Збирають підписи під Універсальною декларацією про архіви

Міжнародна рада архівів проводить збір підписів на підтримку Універсальної декларації про архіви.

Музей Шевченка анонсує заходи в рамках проекту "Ніч у Музеї"

18 травня Національний музей Тараса Шевченка традиційно братиме участь у загальноєвропейському проекті "Ніч у Музеї".

У Музеї пам'яті жертв Голодомору відкривається виставка

До Дня пам’яті жертв політичних репресій Національний музей "Меморіал пам’яті жертв голодоморів в Україні" презентує документально-мистецьку виставку "Репресії у роки Голодомору".

В московському метро курсував потяг-музей. ФОТО

У Москві 14 травня пасажири метро Арбатсько-Покровської лінії в поїзді "Акварель", змогли детально ознайомитися з репродукціями картин з Рязанського державного обласного художнього музею ім. І.П. Пожалостіна.

МЕР ЛЬВОВА ПОРАДИВ МЕРУ ДОНЕЦЬКА ЗАЗИРНУТИ У ПАСПОРТ

Надаючи щомісячну доплату до пенсій ветеранам УПА, Львівська міська рада діє в межах своїх повноважень, а солдати УПА захищали свою землю, чужої не чіпали.

"Хамелеон на полюванні" поповнив музей історії зброї в Запоріжжі. ФОТО

Стилет під назвою "Хамелеон на полюванні" тепер можна побачити в Запорізькому музеї історії зброї. Ініціатором його створення став директор музею В.Шлайфер.

Музей у Сімферополі може розколотися

Цього року будівля Сімферопольського художнього музею стала однією з найбільш аварійних пам'яток культурної спадщини Криму. Музей вже 15 років підмиває підземна річечка.

АНОНС: телевізійна "Істправда" - про Скоропадського та жінок в УПА

14 травня у програмі "Історична правда з Вахтангом Кіпіані" мова йтиме про останнього в історії України гетьмана - Павла Скоропадського. І про значимість цієї постаті в історії нашої держави.

МЕР ДОНЕЦЬКА ХОЧЕ ЗАБРАТИ ПІЛЬГИ У ЛЬВІВСЬКИХ ВЕТЕРАНІВ

Донецька міськорганізація Партії регіонів розгляне питання про звернення до Кабміну і до президента з приводу скасування рішень про виплату щомісячної допомоги ветеранам УПА.

У Житомирі хочуть збудувати меморіал жертвам концтабору "Шталаг-358"

У державному архіві Житомирської області відкрито тематичну виставку, присвячену подіям Великої Вітчизняної війни на терені Житомирщини в 1941-1944 роках.