13 червня 2013
Коротко

Суд утретє скасував рішення Львівської міськради про заборону символіки СРСР

Львівський окружний адмінсуд скасував рішення Львівської міськради про заборону радянської та комуністичної символіки.

У ФРН ПІДТВЕРДИЛИ, ЩО КОРЮКІВКА - НАЙБІЛЬША КАРАЛЬНА АКЦІЯ НАЦИСТІВ

Центральне відомство з розслідування злочинів націонал-соціалістичного режиму ФРН підтвердило, що під час знищення мирного населення міста Корюківки (Чернігівська область) у 1943 році загинуло 7 тисяч людей.

У Києві - чергова лекція про середньовічну Волинь

Археолог Лариса Іванівна Виногродська проведе лекцію на тему "Укріплення та замки Волині литовського періоду за історико-археологічними даними".

Депутати і чиновники добивають українську археологію - заява науковців

Археологи України стверджують, що внесені торік зміни до законів "Про охорону археологічної спадщини" та "Про охорону культурної спадщини" призвели до знищення всього механізму захисту археологічних пам’яток.

З львівської Цитаделі хочуть зробити меморіал жертвам нацистів

Народні депутати від Львівщини пропонують створити меморіальний комплекс "Цитадель", присвячений жертвам Львівського єврейського гетто, концентраційного табору "Шталаг-328" та розстріляним професорам львівських вишів.

22 червня в Будапешті - Ніч музеїв

Будапешт готується провести традиційну акцію "Ніч музеїв", під час якої міські виставкові зали будуть працювати до 2:30, а кожна галерея запропонує відвідувачам розважальну програму.

Виставку-дослідження несмаку відкрили у Гамбурзі. ФОТО

У Гамбурзькому музеї мистецтва і ремесел відкрили виставку "Підступні речі: Енциклопедія несмаку", яка раніше експонувалася в берлінському Музеї речей.

В Бахчисараї готують екскурсію по вечірньому Ханському палацу

З 20 червня Бахчисарайський історико-культурний заповідник пропонує нову тематичну екскурсію по вечірньому Ханському палацу - "Бахчисарай. Історія поруч".