14 червня 2013
Тексти

Трагедія і спекуляції. Що саме сталося 11 липня 1943 року на Волині?

Перебільшена кількість нападів на польські села стала хибним засновком, з якого зроблено висновок про масштабну операцію по всій Волині. А звідти зроблено висновок про існування наказу, що приписував цілковите знищення поляків, етнічну чистку.
Коротко

У центрі Харкова незабаром з'явиться музей сучасного мистецтва

Реставрація Харківського історичного музею і будівництво Музею сучасного мистецтва будуть завершені до Дня міста, 23 серпня.

Сейм назве Волинь-1943 "етнічною чисткою з ознаками геноциду" - ЗМІ

"Волинський злочин - етнічна чистка з ознаками геноциду" - саме такий запис пропонують депутати Сейму, які займались узгодженням єдиного тексту резолюції з приводу 70-річчя Волинської трагедії.

У Боярці кілька активісток хочуть викопати з могил солдат Армії УНР

У Боярці (Київська область) кілька місцевих мешканців вимагають викопати з могил воїнів Армії УНР - через те, що вони були "фашистами" і "українськими бандитами".

Опра Вінфрі дала $12 млн на музей афроамериканської історії

Американська телеведуча Опра Уїнфрі пожертвувала 12 мільйонів доларів на будівництво Музею афроамериканської історії та культури у Вашингтоні.

Польський цвинтар у Биківні встановлений без офіційного дозволу - ЗМІ

Польський меморіал на території заповідника "Биківнянські могили" відкрито без жодного офіційного дозволу. А написи на території цвинтаря досі не погоджені з українською стороною, існує тільки домовленість між президентами Януковичем і Коморовським.