13 липня 2011
Тексти

Волинська трагедія 1943-1944 рр.: пошук між "двома правдами"

Поляки, викруючись на штиках, благали: "Даруйте нам жицє, я ніц нє вінен". А ззаду чотовий О. відзивається: "Наші діти, наші старці чи були винні, що ви їх кидали живцем в огонь?"

Яким має бути сучасний підручник з історії України?

"...В Європі ніхто не заперечує провідну роль в політиці і культурі титульного етносу. Всі інші етноси визнають цю роль, а тому титульний ставиться до них максимально толерантно. У нас же цієї толерантності стосовно титульного етносу не існує..."
Коротко

Пошуковці знайшли могилу воїна, якого родичі шукали 65 років

Історико-пошукова організація Пошук-Дніпро, що входить до складу ВГО "Союз "Народна пам'ять", знайшла останки радянського воїна гвардії лейтенанта Чемкенбаєва Курбана Алі, якого родичі шукали протягом 65 років.

Польща висуне на Оскара художній фільм про Львів

На престижну номінацію Оскара Польща виставить спільну польсько-німецько-канадську кінострічку "У темряві" режисера Аґнєшки Голланд - про порятунок євреїв у підземеллях Львова.

Путін закладе камінь для майбутнього пам'ятника Столипіну

Прем`єр-міністр Росії Володимир Путін в середу відкриє закладний камінь на місці майбутнього пам'ятника голові Ради міністрів Російської імперії (1906-1911) Петру Столипіну біля будинку уряду Росії.

РОМИ ВИМАГАЮТЬ ВІД АЗАРОВА ВШАНУВАТИ І ЇХНІЙ ГОЛОКОСТ

Роми наполягають на необхідності увічнити на державному рівні пам'ять представників їх народності, вбитих у Бабиному Яру.

Росіянин передав Україні ікону, вкрадену з музею 30 років тому

Російський колекціонер передав Україні ікону "Покрови Борогодиці" XVI століття, викрадену з Львівського музею українського мистецтва.