13 липня 2021
Колонки

Ініціативна група «Першого грудня»: Культура – це не розвага. І це не «десерт»

Ситуація з обранням генерального директора Мистецького Арсеналу несе величезну загрозу сталості молодих українських інституцій у сфері культури. Через подібні ж ігри сьогодні майже паралізовано роботу Українського культурного фонду, що має дискредитовану Наглядову раду.

Володимир В'ятрович: Наш герб – Тризуб. А ідея «великого герба» - шкідлива. ФЛЕШМОБ

Ми б’ємо на сполох і закликаємо об’єднати зусилля, щоб відвернути загрозу знецінення державного герба України – Тризуба – через його заміну недолугим «великим гербом». Тризуб Святого Володимира, який формально є "малим гербом", сприймається в Україні і світі як повноцінний державний герб України і є довершеним у своїй досконалості.
Коротко

Зеленський і Хржановський поговорили про Бабин Яр на Форумі "Україна 30"

Скандальний режисер із РФ, який займається в Україні Меморіалом «Бабин Яр», виступив одразу після президента.

Стрічка «Фортеця Хаджибей» перемогла на кінофестивалі у Стамбулі

Фільм "Фортеця Хаджибей" став найкращою повнометражною стрічкою кінофестивалю в Стамбулі.

Англійській бібліотеці повернули книгу, яку взяли почитати 300 років тому

Шеффілдський собор Англії отримав посилку з книгою «Віра і практика англіканської церкви», яку читач взяв із церковної бібліотеки в 1709 році. Мешканка Уельсу знайшла цю книгу серед речей своєї померлої хрещеної матері. У заповіті покійної зазначено, що «Віру і практику англіканської церкви» необхідно повернути Шеффілдському собору.

У Краматорську відкриють скульптурну композицію, присвячену Стусу. ФОТО

У Краматорську 14 липня на перехресті вулиць Стуса і Дружби відкриється скульптурна композиція, присвячена поету, дисиденту, правозахиснику Василю Стусу.

«Великі гроші на фінансування державного проєкту Бабиного Яру є. Вимога донорів – це має бути проєкт Української держави» – Дробович

9 липня у Києві відбулася публічна дискусія на тему: «Пам‘ять та загоєння ран Другої світової війни: аналіз українських та європейських практик політики пам‘яті».

Путін опублікував українською статтю "про єдність росіян і українців"

Президент Росії Володимир Путін опублікував на сайті Кремля статтю українською та російською мовами "про історичну єдність росіян та українців".