14 лютого 2013
Тексти

"Тов. Фишман обладает любовью к своему делу (химическому)..."

Русские, украинцы, евреи, белорусы, поляки, латыши, армяне… Родился – служил в армии / участвовал в революционном движении – сражался с белыми / петлюровцами / поляками / японцами – награды – член ЦК или ЦИКа – арестован...

"Птах високого лету". Леонід Мосендз: від світогляду до творчості

Його герої складають іспит перед обличчям світової історії, демонструючи не вроджені, а насамперед виховані або виявлені психологічні вольові якості та вчинки, які межують з самопожертвою.
Коротко

На музей Репіна на Харківщині чекає оновлення

У 2013 році планується розпочати повне оновлення експозиції Художньо-меморіального музею Іллі Рєпіна в Чугуєві.

В Москві відкрився музей декабристів. ФОТО

Свідоцтво про довгострокову оренду пам'ятника культури - будинку декабриста Сергія Муравйова-Апостола отримав його нащадок - фінансист і меценат, який живе в Швейцарії, Крістофер Муравйов-Апостол. Нащадок реставрував пам'ятку культури 12 років. Тепер в будівлі відкрилась виставка "Московська садиба: фантазії та набуття".

Дніпропетровськ, Ніжин та Одеса – нові місця Катинського розстрілу?

З листування із російською владою у справі скарги катинських родин до Європейського Суду з Прав людини у Страсбургу випливає невідома до цього інформація щодо місць страти осіб з так званого "Українського катинського списку".

АНОНС: Книга про Кременецький ліцей

14 лютого 2013 р. у Центрі Польських та Європейських Студій НаУКМА (вул. Волоська 10, підвальне приміщення 6 корпусу) відбудеться презентація книги професора Анджея Шмита "Кременецький ліцей як зразок просвітницької моделі школи на території України у першій половині ХІХ століття".

У Житомирі створили унікальний ремісничий музей

Житомирянин Федір Євтушенко заснував на території колишнього заводу "Доріндустрія" музей ремесел під відкритим небом. Тут зібрані інструменти, які використовували в роботі наші предки.