15 лютого 2011
Тексти

Осип "Боксер" Хома: моряк і чемпіон з боксу, який став командиром УПА

"Я бачив Південний Хрест, знаю, як "за Уралом сонце сходить" і як виглядають тропічні джунглі, а все-таки не можу забути рідної Бистриці". Він 24 рази перетнув Атлантику. У Нью-Йорку його тренував сам Бенні Леонард. А потім він пішов у повстанці.

Декагебізація. Як чиновникам комуністичної Польщі зменшили пенсії

Колишні функціонери міліції та Служби безпеки комуністичної Польщі отримують пенсії значно нижчі, ніж раніше - навіть менше, ніж пересічний поляк. Незадоволені законом про декадебізацію, вони оскаржують у польських та міжнародних судах постанову, що позбавила їх високих пенсій.
Коротко

МЕР ЗАПОРІЖЖЯ: ПАМ'ЯТНИК СТАЛІНУ - НЕЗАКОННИЙ

Пам'ятник Сталіну на території Запорізького обкому Компартії встановлено незаконно, оскільки спочатку не був внесений в архітектурний проект. У разі появи біля будинку КПУ нового пам'ятника Сталіну його знесуть.

Україна і Росія спільно вшанують Гагаріна і Булгакова

Україна і Росія мають намір провести спільні заходи, присвячені 50-річчю від дня польоту в космос Юрія Гагаріна та 120-річчю від дня народження письменника Михайла Булгакова.

Шкляр каже, що "Чорний Ворон" - не антиросійський роман

На засіданні Шевченківського комітету розгорілася суперечка щодо того, що роман Василя Шкляра про Холодноярську республіку 1920-их років - "про бандитів".

На будівництві єврейського центру виявлено склад зброї сталінських часів

На місці будівництва єврейського громадського центру "Мінора" у Дніпропетровську під час проведення будівельних робіт ввечері 14 лютого було виявлено склад стрілецької зброї.

Янукович дав орден міністру УРСР, який дожив до 100 років

Президент Віктор Янукович нагородив колишнього міністра культури УРСР (1956-1971 року) Ростислава Бабійчука орденом Ярослава Мудрого ІV ступеня.