15 квітня 2013
Колонки

Джон-Пол Химка: Коментар на чергову інтелектуальну крадіжку Вадима Колесниченка

Нехай пан Колесніченко вчиться критично переосмислювати минулі і сучасні практики свого середовища. Тоді радо дам йому дозвіл на передрук моїх робіт. А поки не прийде те свято, хай продовжує займатися інтелектуальним злодійством.
Коротко

АНОНС: Дискусія про латинськомовну українську літературу XVI сторіччя

У Києві відбудеться VІІ Академічна дискусія "Латинськомовний Станіслав Оріховський і українська ідентичність" у рамках проекту "Українська гуманітаристика: діалог культур між Сходом і Заходом".

У Феодосії реконструюють музей сестер Цвєтаєвих

У Феодосії в меморіальному музеї Марини і Анастасії Цвєтаєвих, який знаходиться на вулиці Коробкова, планують провести реконструкцію великого виставкового залу в 65 кв. м.

В Інтернет викладено карти України (Русі) XVI-XVIII сторіч. ФОТО

З'явився сайт Vkrainа - мультимедійна онлайн-презентація, створена на основі приватної колекції європейських мап XVI-XVIII ст. Колекціонер оцифрував частину своєї колекції старовинних мап, що стосуються території сучасних українських земель.

Помер останній секретар Компартії УРСР

У неділю помер останній секретар ЦК Компартії УРСР Станіслав Гуренко.

АНОНС: Телевізійна "ІстПравда" - про фінал дивізії "Галичина" і Пласт

У вівторок, 16 квітня, о 22:00 – програма "Історична правда з Вахтангом Кіпіані" присвятить увагу річниці створення Першої Української дивізії Української національної армії (I УД УНА).

Королева Беатрікс відкрила Державний музей Нідерландів

В Нідерландах 13 квітня після десятирічної реконструкції офіційно відкрито Державний музей - Rijksmuseum. В урочистій церемонії взяла участь королева Беатрікс, яка, виголосивши промову перед 10-тисячним натовпом, повернула золотий ключ.

В'ятрович розповів у Торонто про радянські архіви

У Школі міжнародних відносин імені Мунка при Торонтському університеті відбулася публічна лекція кандидата історичних наук Володимира В’ятровича "Услід за доказами: нові архіви і український визвольний рух".

Помер дослідник УПА Григорій Дем'ян

На 84–му році життя помер Григорій Дем'ян – історик, етнограф і педагог.

У Великобританії побудують музей і бібліотеку Тетчер

У Великобританії айближчим часом будуть побудовані музей Маргарет Тетчер, а також бібліотека її імені, яку будуть використовувати як навчальний центр.