16 грудня 2010
Тексти

Як евакуйована українська промисловість розвивала російську і казахську

Одним з ініціаторів квотування українського трубного імпорту є Челябинський трубопрокатний завод - той самий, що 1942 року "вийшов з тіла" Маріупольського трубного заводу (ось прізвища інженерів, що запускали завод у Челябинську: Антоненко, Карпенко, Гончарук...).
Коротко

На Оболоні з'явиться вулиця Романа Шухевича

У Києві перейменують майже 200 вулиць. Крім того, планується змінити назву 34-х вулиць з "ідеологічних" міркувань. А Попову не дали перейменувати Фізкультури на Самаранча.

У Львові Захер-Мазоха прирівняли до Сталіна

Депутат Львівської міської ради від ВО "Свобода" Юрій Михальчишин заявив 16 грудня на сесії Львівської міськради, що у Львові треба впорядкувати ситуацію з так званими пам'ятниками, які встановлюють підприємці, що працюють у сфері ресторанного бізнесу.

РОСІЯ ПЕРЕМОГЛА Б У ДРУГІЙ СВІТОВІЙ І БЕЗ УКРАЇНИ - ПУТІН

За словами Путіна, статистика часів Другої світової війни свідчить, що найбільших втрат зазнала саме РРФСР – більше 70%.

Янукович знизив статус візиту до Латвії, відмовившись іти в музей радянської окупації

В останній момент візиту до Латвії президент Віктор Янукович відмовився відвідувати один з головних символів латвійців - музей радянської окупації в Ризі.

Польсько-український діалог - питання про "східні креси" залишається проблемним

Оля Гнатюк: Не вірю, що поляки відмовляться від поняття "східні креси", адже вони захищають свою історичну правду, так як і українці захищають свою.