15 грудня 2010
Тексти

Образ сусіда в наших підручниках з історії

Візія щасливого майбутнього шляхом "возз'єднання" з Росією втратила актуальність, але зловісний образ "зазіхання" та "загарбання" вистояв: саме з "загарбниками" й "зазіхачами" героїчно бореться на сторінках підручників українська нація впродовж багатьох століть.

Старі і нові українці в американському футболі

Українського футбольного цвіту є по всьому світу - у Бразилії, Аргентині, Німеччині, Польщі, Австралії, Італії... Знаменитий захисник "Ювентуса" та "Мілана" і збірної Італії П'єтро Верховод - то син українського емігранта, колишнього вояка-дивізійника.
Колонки

Валерій Степаненко: Лише раби возвеличують своїх катів

Цар Петро I - один із найжорстокіших катів України. Наведемо лише декілька не згаданих у фільмі фактів, що стосуються політики Петра I щодо України та українців, які "зело умны, и мы от этого можем быть не в авантаже".
Коротко

До 50-річчя першого польоту людини в космос з Байконура запустять іменного "Юрія Гагаріна"

До 50-річного ювілею першого польоту людини в космос з Байконура запустять корабель "Союз", названий на честь Гагаріна. Про це повідомляє Інтерфакс.

Анонс на сьогодні: лекція "Чим була Україна для Німеччини на початку ХХ ст.?"

Центр польських та європейських студій НаУКМА запрошує на відкриту лекцію професора Гамбурзького університету Франка Гольчевського.