16 грудня 2020
Тексти

Європа на роздоріжжі

Друга світова війна стала величезною травмою для Європи, і весь політичний розвиток після її завершення — один великий запобіжний захід проти повторення катастрофи такого типу. Після нацизму такі теми, як європейська культурна ідентичність чи її вкорінення у людському "субстраті", неможливо обговорювати інакше, як рішуче заперечивши.
Коротко

Архів національної пам'яті під загрозою

Ухвалений напередодні бюджет на 2021 рік не передбачає коштів на будівництво Архіву.

На Полтавщині демонтували пам’ятник Фрунзе

Декомунізаційне законодавство було виконане після звернення регіонального представника УІНП в Полтавській області Олега Пустовгара на Урядовий контактний центр Кабінету міністрів (гаряча урядова лінія).

МКІП запропонує внести Чорнобильський комплекс до спадщини ЮНЕСКО

Міністерство культури та інформаційної політики планує подати до переліку об'єктів Світової спадщини ЮНЕСКО Чорнобильський комплекс.

Розкопки на місці колишнього єврейського кварталу у Львові. Що знайшли археологи. ВІДЕО

У центрі Львова проводять археологічні розкопки на площі Коліївщини. Ця площа розташована між вулицями Братів Рогатинців та Староєврейською. Там колись була частина єврейського кварталу.

В Іспанії випустили марку, присвячену всесвітньо відомому українському художнику Івану Марчуку

Поштову марку на честь українського живописця, учасника рейтингу 100 геніїв сучасності від британської газети The Daily Telegraph Івана Марчука видали в Іспанії.