17 березня 2011
Тексти

Як Радянська влада вбивала інвалідів і божевільних

170 безруких і безногих, сліпих, туберкульозних і серцевих хворих віддали смерті лише тому, що в московських в'язницях потрібно було звільнити місце для нових ув'язнених, а керівництво Головного управління таборів розглядало їх як "брак", який не можна використовувати в економіці ГУЛАГу (рос.).
Колонки

Мирослав Маринович: In memoriam: Іван Гель

Здавалося, чим більше цю сім'ю шмагала доля, тим більше вона ставала міцнішою. Й не було такого хреста, якого ці дивовижні люди відмовилися б узяти на плечі.

Вадим Джувага: Коли робота - Вовк. Нотатки про видатного науковця

На зорі радянської влади нарком освіти Анатолій Луначарський вибив у Леніна особистий дозвіл на недоторканість петроградської квартири Федора Вовка, беручи до уваги унікальні матеріали з народознавства, які там зберігались. Вчений написав найґрунтовніше дослідження про українців.
Коротко

Генпрокуратура Єгипту шукає 81 історичний артефакт, зниклий під час заворушень

Відомство з питань старожитностей Єгипту оприлюднило список експонатів, викрадених з Каїрського музею під час народних заворушень у січні цього року.

Анонс: акція пам'яті учасників бою під Крутами "Присвяти ікону герою"

19 березня 2011 року на Аскольдовій горі - акція "Присвяти ікону герою" з нагоди 93-ї річниці перепоховання учасників бою під Крутами.

Президент ініціює створення електронного порталу історико-культурної спадщини

Президент України Віктор Янукович виступає з ініціативою створення повномасштабної електронної бібліотеки, що міститиме найрізноманітнішу інформацію про Україну, її історію, культуру, географію та сьогодення.

Янукович - чиновники несуть персональну відповідальність за охорону пам'яток

Президент Віктор Янукович вважає, що чиновники мають оберігати історичні памятки. Про це він заявив під час засідання Гуманітарної ради, повідомляє УП.