18 січня 2011
Тексти

Український розвідник Іван Литвиненко (до 120-річчя з дня народження)

Хоружівка на Сумщині може похвалитися не тільки третім президентом України. Тут народився й Іван Литвиненко - полковник Армії УНР, один із десяти найбільших ворогів радянських спецслужб у 1930-их роках, згодом - вчитель офіцерських шкіл УПА.

"Лукашенко. Политическая биография". Автор - за ґратами!

Журналіст написав про дивовижне вміння майбутнього президента-диктатора - "смотрит на тебя Александр Лукашенко совершенно ясными глазами - и лжёт". Якщо цитувати його самого, - "где была совесть - там вырос хрен"...

"Литва, будь вільною!" Спогади учасника студзагону оборони Вільнюса 1991 року

Самостійно до Литви приїхали кілька націоналістів з Тернопільської області. Один із них ходив по Сейму в однострої січового стрільця з мисливською дубельтівкою за плечами, додаючи предивної етнографічності всьому навколишньому.
Колонки

Роман Ревчук: Від Брюховецького до Януковича? Спільні долі політиків

З нагоди 357-ої річниці Переяславської ради поглянемо на традиції стосунків між "братніми" народами на державному рівні. Як склалася доля гетьманів Лівобережної України, які поспішили пожертвувати державними інтересами на користь Москви?
Коротко

Анонс: часопис "Критика" запрошує на підбиття підсумків 2010 року

Редакція інтелектуального місячника запрошує 19 січня відвідати традиційну січневу зустріч "Підсумки року з часописом "Критика".

Генконсул РФ у Криму вважає, що Переяславська рада - це "навіки"

У Криму вперше на офіційному рівні пройшли урочисті заходи, присвячені 357-ій річниці Переяславської ради.

Музей окупації Латвії успадкував кругленьку суму

Музей окупації Латвії успадкував 250 тисяч австралійських доларів (248 тисяч доларів США).

Українці Європи обурені "провокацією" влади проти Бандери

Представники громадських організацій українців у Європі обурені скасуванням указу про присвоєння звання Героя України Степану Бандері.

Митники не дали вивезти до Америки радянські ордени

Митники зафіксували чергові випадки незаконного переміщення орденів та медалей через митний кордон України в поштових відправленнях.