18 січня 2018
Колонки

Богдан Нагайло: 100 років незалежності України: Чому така тиша на офіційному рівні?

Чому нинішній український парламент не проводить спеціального урочистого засідання в будинку, де було проголошено незалежність України, у Будинку Центральної Ради? Кому зручно зменшувати значимість цієї важливої історичної події в нашій історії?!

Історична Правда: Що ми зробимо із вашими грошима?

За кілька днів завершується збір коштів, оголошений редакційним зверненням "Закритися, чи змінитися". На жаль, нам поки не вдалося методом краудфандінгу зібрати кошти, необхідні для існування протягом цілого року. Але ми не втрачаємо надії.
Коротко

У парламенті відкрилась експозиція з нагоди 100-річчя проголошення УНР

Голова Верховної Ради Андрій Парубій відкрив нову експозицію Музею українського парламентаризму з нагоди 100-річчя проголошення незалежності Української Народної Республіки 22 січня 1918 року.

Вийшла книга "Великий терор на Чернігівщині (20-30-ті роки XX століття)"

Презентація науково-популярного видання під такою назвою відбулася 17 січня у Навчально-науковому Інституті історії, етнології та правознавства імені О. М. Лазаревського Національного університету "Чернігівський колегіум" імені Т. Г. Шевченка.

У Києві відкрилась фотовиставка столичних будинків, що зникають

15 січня у креативному просторі UA: HUB (вул. Мельникова, 42) відкрилася фотовиставка "Київ. Калейдоскоп. Двойра" фотографа і дизайнера Віри Шелест. Видання "БЖ" розповідає про автора та її проект.

АНОНС: Лекція "Жінки та котики Михайла Грушевського"

20 січня в Національному музеї історії України співробітниця Інституту історії України НАН України Оксана Юркова прочитає лекцію "Жінки та котики Михайла Грушевського".