18 березня 2013
Колонки

Юрій Рубан: Про політику з приводу дискусії істориків

Суспільство може виробити імунітет до медіапродуктів, метою яких є відмовити наших співгромадян від відповідальності за спільне українське минуле і зробити вибір на користь безпроблемного неукраїнського минулого. Такого минулого ніколи не було, але знання про нього нам наполегливо нав'язують...
Коротко

"ІСТОРИЧНА ПРАВДА" СКАСУВАЛА ОПЦІЮ "КОМЕНТАРІ"

Редакція "Історичної Правди" призупинила можливість залишати читацькі коментарі під матеріалами сайту.

Одеський музей нумізматики просить Костусєва не заважати

Працівники одеського Музею нумізматики написали колективного листа мерові Одеси, Олексію Костусєву, з проханням не заважати працювати музею.

У Криму будуть створювати підводні музеї

Три об'єкти в Криму отримають статуси підводних музеїв. Одним з них стане античне місто Акра, розташоване в Керченській протоці.

Завтра відкриється інтернет-архів визвольного руху

Понад 10 тисяч раніше не доступних документів - зокрема, про історію ОУН та УПА - міститиме спеціальний електронний архів в інтернеті. Описані електронні копії систематизовані тематично та хронологічно, а сам Е-архів постійно поповнюватиметься.

На Київщині відкрили пам'ятний знак на честь воїнів УНР. ФОТО

В селі Гнатівка Києво-Святошинського району Київської області відбулось урочисте освячення меморіальної дошки, присвяченої Окремому Запорізькому загонові армії Української Народної Республіки.

У Києві презентують чергові 5 томів нової серії "Літопису УПА"

У Києві відбудеться презентація останніх томів (16-20) з нової серії видавництва "Літопису УПА".

На Донбасі музейники відроджують приз Паші Ангеліної

У Старобешівському районі Донеччини повним ходом йде підготовка до 80-річчя з дня заснування першої в Радянському Союзі жіночої тракторної бригади.