19 березня 2013
Тексти

"Непереможна територія революції". Правда і міф про бунт "Потьомкіна"

На кораблі найчастіше звучала українська мова і що "дивлячись на звичаї команди, йому спадає на думку, що ось так морем ходили запорожці". Більшовиків команда не терпіла. Що ще приховувала комуністична пропаганда?...
Коротко

У Львові доплачуватимуть ветеранам дивізії "Галичина"

Сесія Львівської міської ради збільшила щомісячну виплату для ветеранів УПА з 500 до 1 тисячі грн, підтримавши ініціативу мера міста Андрія Садового.

ВІДКРИТО ІНТЕРНЕТ-АРХІВ ВИЗВОЛЬНОГО РУХУ

Тепер в Інтернеті — 10 тисяч раніше не доступних документів про історію ОУН та УПА. Запрацював сайт "Електронний архів визвольного руху", представлений Львівським національним університетом імені Франка та Центром досліджень визвольного руху.

У Польщі проведуть "реконструкцію" Волинської трагедії

У містечку Радимно поблизу українського кордону 20 липня люди, одягнені у мундири УПА, проведуть, як наголошують організатори, "реконструкцію Волинської різанини".

Чверть росіян не проти відродження монархії. Особливо багато в Москві

Підсумки опитування, проведеного Всеросійським центром вивчення громадської думки (ВЦИОМ), свідчать про те, що громадяни не бажають відродження монархії в країні.

ФБР розкрило найбільшу музейну крадіжку в історії

Федеральне бюро розслідувань США заявило про розкриття найбільшої музейної крадіжки в історії. Майже 23 роки тому, в 1990 р., був пограбований Музей Ізабелли Стюарт Гарднер в Бостоні.

В Росії відкриють музей актора Андрія Паніна

Музей, присвячений Андрію Паніну, з'явиться в Кемерово. Його відкриють до травня в Кемеровському державному університеті культури і мистецтв.

Православні активісти атакували Дарвінівський музей в Москві

Православні активісти атакували Дарвінівський музей в Москві. Вони вивісили транспаранти і розкидали листівки з текстами проти теорії еволюції.

АНОНС: російський історик розповість про Мазепу

Російський історик Татьяна Таїрова-Яковлєва розповість у Києві про свою книжку "Іван Мазепа і Російська імперія. Історія зради" (видавництво "Кліо").

У Росії хочуть за рік створити єдиний підручник з історії

Міністр освіти і науки Російської Федерації Дмітрій Ліванов заявив, що створити єдиний підручник з історії вдасться за один рік.