19 лютого 2013
Тексти

Чи можна поєднати "наукову коректність" і "довгу історію України"?

Полем принципової історіографічної битви стане така проблема: а який час і простір мусить охоплювати історія саме "України"? Оскільки не є таємницею, що наша земля не завжди називалася "Україною", а українці не завжди називали себе "українцями".
Коротко

Янукович хоче зберегти легендарний скельний монастир над Дністром. ФОТО

Президент Віктор Янукович доручив Кабміну та Вінницькій облдержадміністрації вжити заходів щодо збереження, реставрації та реабілітації Скельного монастиря в селі Лядова Могилів-Подільського району Вінницької області.

У Сумах з'явилися "антипартизанські" листівки з нацистською символікою. ФОТО

В центрі Сум з’явилися провокаційні листівки із логотипом партії "Свобода" і символікою, яка нагадує нацистську. У листівках обіцяється знищити "спершу Леніна", а потім Ковпака та інших радянських партизан.

Син Сталіна здався у нацистський полон, а не був захоплений - ЗМІ

Син Йосипа Сталіна здався німцям під час нацистського вторгнення в Радянський Союз в 1941 році, а не був захоплений у полон, як десятиліттями твердила кремлівська пропаганда після Другої світової війни.

Сумський мер підтримує ліквідацію радянських пам'ятників

Мер Сум Геннадій Мінаєв виступає за створення музею радянського минулого в Україні й одночасну ліквідацію радянських пам'ятників у країні.

У Дніпродзержинську відкриють музей Брежнєва

Влада Дніпродзержинська має намір відкрити в 2014 році музей генерального секретаря КПРС Леоніда Брежнєва. Про це повідомив перший секретар Дніпропетровського обкому КПУ Сергій Храпов.